Tuesday, September 7, 2010

Berdialog

Pelik betul. Masa mula Ramadhan, berkobar aku nak treneng.
Badan tak larat sekalipun, aku bantai jugak paling koman 2 mile. Walaupun laki manager aku kata tu junk miles je
Tapi sejak aku demam hari tu, tetiba jadik malas pulak nak panjat thrillmill tu.
Rasanya sejak recover ada la sekali aku lari atas benda alah tu.
Pastu, hampeh.
Malam ni plannya nak lari. Kunun tercabar ngan manager yg dalam itinerary nya malam ni 10 miles. Malangnya aku mendevise plan dalam kepala otak geligaku ini untuk mengemas rumah untuk mengelakkan lari.
Kemas sini sikit, sapu itu sikit, lap ini sikit, sedor2 dah pukul 10 malam. Bed time! ( kununnya).
Tapi sekarang dah pukul 10.20pm dan secara magisnya aku dok depan komputer tengah type entri nih yang ntah pape.
Anyway, aku tetibe cuak sebab full marathon ku lagi 10 minggu. Macam tak cukup masa je nak treneng. Manager aku cakap, " Cukup, cukup" ngan sinar mata yang tak berapa konfiden dengan target time aku. Boleh ke ni? 10 minggu beb. Tu tak kira 2 minggu aku kena oncall. Adoi.

Aku teringat time aku abis first marathon dulu. Ada membe tanya, " Eh, ko abih 42K tu dalam masa berapa hari ek?" Hehe. Ada jugak ye soalan begitu.

Anyway, aku sebenarnya tulis ni saje nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA.
Sori ek geng kalo apa2 aku tulis mengguris hati korang. Sesungguhnya aku tidak bermaksud begitu .
Lepas raya ni, kita pulun habis-habisan. No more thrillmills, lari luaq je ok ( kecuali hujan)

We can we can we can.

20 comments:

  1. Oh.. ni mesti ada org tu letak target sub 4:30 for PBIM nih.

    Selamat hari raya doc! To u, to your handsome manager, and also to your cute sepupu sepapat.

    Yeay.. #1 lagi!!!

    ReplyDelete
  2. Dah ada manager pulak. Ekselen !ekselen!

    Baca ayat last teringat lagu Bob the Builder

    "bob the builder, can we fix it?bob the builder, yes we can!"

    Hihi..Selamat Hari Raya to u & your family.

    ReplyDelete
  3. Ada target besar nampak? Go for it and good luck!
    Salam Aidil Fitri to Doc JJ and family, termasuk manager sekalilah apa kesah! Hahaha

    ReplyDelete
  4. Selamat Hari Raya Doc & Manager! Balun jangan tak balun treneng lepas ni. 10 minggu ada masa lagi, cuma stay injury free jugak ye.

    ReplyDelete
  5. Selamat Hari Raya!
    and all the best for the FM.

    ReplyDelete
  6. kalau lenguh kaki, sapu minyak gamat, pening kepala, sapu minyak gamat, rasa loya, bau minyak gamat

    selamat hari raya adilifitri. Lepas ni boleh makan nasik ayam dara baik punya utk prepare marathon....huhu

    ReplyDelete
  7. selamat hari raya, Doc. if you have 10 weeks, I have less than you and I am doing 50km.. Belum training aper2 pun. Cuak tahap gaban.

    ReplyDelete
  8. you can, you can, you can :) u will do it lah JJ. selamat hari raya to you and your lovely family .. apa yang terlebih, terkurang muga dimaafkan :)

    Nik start game balik eh .. tak achilah kita orang pompuan dah mula busy nih ...

    ReplyDelete
  9. Salam Aidil Fitri pada Doc dan famili. Lepas raya tu rajin2 pulun the miles ya. You can do it. Manager cakap betul lah tu hehe

    ReplyDelete
  10. Selamat Hari Raya to you & family doc, maaf zahir & batin. and if it involves any travelling, pls drive safe k <3

    ReplyDelete
  11. Salam aidilfitri doc..tahniah dah ada manager:)

    wah Nik buat PB merata blog..semua no#1..mesti sahur tadi makan kueh tart 1 balang:)

    ReplyDelete
  12. Untuk semua, selamat hari raya kembali dan lagi dan lagi.
    Nik: hah! Sub 4:30? I wish!Sepupu sepapat mana lak nih?
    Gerb: can we fix it? Boleh kot no?
    ZackYuiHeroKantonis: Takdela target besar mana..treneng pun liat ni ha.
    Diket: balun jgn tak balun..injury free, yess boss.
    Deo: Slamat juga kembali. And thanks for visiting!
    Ijam: Ni promot gamat pulak..makan nasik ayam yang paling bes part treneng tu.

    ReplyDelete
  13. KakKash: we can we can we can..lepas ni kita pulun la, apa lagi
    KakJune: again, thanks and slamat hari raya to you too! ntah Nik ni,kalau I join main game #1 ni , I slalu kalah la sbb slalu jengah blog orang sehari lewat.
    Yim: Thanks. Nanti kita semua balun all the miles so that PBIM will be at least a bit easier..gulp.
    KakTiffa: Yes, it will involve lotsa traveling. You be carefull on the road too kay?
    Rayzeef: manager tak berbayar, bes oo. Slamat hari raya!

    ReplyDelete
  14. hehehe ... selamat hari raya Julin

    ReplyDelete
  15. ja’alanallahu minal ‘aidin wal faizin wat doc JJ itteww, maaf zahir batin dr me yg jauh dimata..

    ReplyDelete
  16. incikme: yaa..slamat hari raya kembali..terima kasih kerana sudi datang :)

    ReplyDelete
  17. selamat hari raya julin julai. say hello to your son for me.

    ReplyDelete
  18. Slamat hari raya Nadia! Will do :)

    ReplyDelete
  19. selamat hari raya aidilfitri kak jj, bro wan n family smua. maap zahir batin :-)

    ReplyDelete